historie

Zoals veel van jullie weten zijn wij al vanaf eind 2010 bezig met het verkrijgen van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Kloosterstraat 19 te Aduard. Dit omdat de ruimte thuis iets te klein werd en prive en zaak nogal eens door elkaar liepen. Bij mij groeide de wens om een ├ęcht eigen ruimte te krijgen. En dit is gelukt!

Allereerst een klein stukje geschiedenis; In 1949 werd een bouwvergunning aangevraagd voor het realiseren van een Groene Kruisgebouw op de hoek Bosweg/Kloosterstraat. In 1955 werd er een badhuis gerealiseerd als aanbouw aan het Groene Kruisgebouw. Voor vele, met name oudere, Aduarders heeft het gebouw een lange historie. We hebben van verschillende kanten al gehoord hoe het er vroeger aan toe ging. Hoe mooi het kon klinken als mensen hun aria's ten gehore brachten in het badhuis. Dit was natuurlijk in een tijd dat mensen thuis nog geen badkamers hadden.

Sinds die tijd heeft het gebouw vele functies gehad. Veelal maatschappelijke functies. Met het vertrek van consultatiebureau, fysiotherapeut en tandarts kwam het gebouw grotendeels leeg te staan. In 2008 kwam het gebouw in handen van een project ontwikkelaar nadat de stichting Groene Kruis een serie gebouwen wilde afstoten. In 2010 kregen wij er lucht van dat dit zo mooie gebouw te koop stond. Natuurlijk wisten we toen nog niet hoe alles zou gaan. Maar uiteindelijk na veel inspanningen, wikken en wegen hebben we het kunnen kopen.

We zijn druk bezig geweest en dat heeft er in geresulteerd dat er een prachtige kapsalon, schoonheidsalon en pedicure ruimte is ontstaan. De pedicure is Marjan Dijkema (06-271 216 46). Ik ben vanaf vandaag, 4 december 2012 ook werkzaam in mijn prachtige salon. Ik ben nog steeds bereikbaar op 06-237 66 053 en vanaf eind december ook op 050-403 1166.

Ik hoop jullie allemaal in mijn nieuwe salon genaamd Salon Balineo (badhuis in het latijn) weer te mogen ontmoeten!

Renny